Je bent hier:

Uw Excel-expert voor écht maatwerk

Perika is een echte Excel-expert en specialist op het gebied van maatwerkoplossingen in Excel. We bieden hulp bij Excel om het programma zo optimaal mogelijk in te zetten. Voor zakelijke gebruikers biedt Microsoft Excel multifunctionele, gebruiksvriendelijke en betaalbare mogelijkheden. Dit, gecombineerd met de expertise van Perika, maakt van Excel een uitermate krachtige tool binnen uw organisatie. De applicaties op maat bieden praktische oplossingen op het gebied van administratie, (management)rapportages, planning, boekhouding, voorraadbeheer, calculaties en analyses van bedrijfsdata.

Vrijblijvend een adviesgesprek aanvragen?

Als Excel-expert bedenken we oplossingen

Door jarenlange ervaring met de geavanceerde functionaliteiten die binnen Excel beschikbaar zijn, maken wij als Excel-expert data inzichtelijk én bruikbaar. Als kleinschalig Excel-specialist onderscheiden we ons door onze goede bereikbaarheid, ook buiten kantooruren. We hechten daarnaast veel waarde aan persoonlijk contact en flexibiliteit. Wij denken na over oplossingen! Voorheen waren we bekend onder de naam Excellogisch, maar tegenwoordig zijn we beter bekend als Perika. We zijn Excel-specialist in het ontwikkelen van maatwerksoftware en bieden bedrijven en organisaties hulp bij het optimaal toepassen van Excel. Door maatwerkinrichting presteren uw medewerkers namelijk beter. Als Excel-specialist hebben we een schat aan kennis en ervaring van Microsoft Excel en helpen we in drie stappen: luisteren, analyseren en oplossen.

Peter Mooren

Luisteren, analyseren, oplossen

Wij zijn maatwerkspecialist en bieden hulp bij Excel. We geven de voorkeur aan persoonlijk contact ten opzichte van digitaal contact. Maatwerk is het devies. Of het nu gaat om snel telefonisch advies of een complete inrichting van Excel met volledig op uw organisatie toegespitste macro’s en spreadsheets. Onze flexibiliteit ziet u ook terug in onze zakelijke afspraken: geen starttarieven, geen langlopende contracten, maar wat u wenst: “uurtje-factuurtje” of vaste prijzen op projectbasis.

1 • Luisteren

Wij bieden maatwerk in drie stappen aan. In de eerste plaats luisteren wij naar uw verhaal: hoe zit uw organisatie in elkaar? Wat zijn de knelpunten in de Excel-automatisering van processen? En wat zijn precies uw wensen? Onze kracht is dat wij al tijdens het luisteren kunnen visualiseren wat de oplossing in grote lijnen moet worden.

2 • Analyseren

Vervolgens maken wij een gedetailleerde analyse van de huidige stand van de automatisering en de manier waarop dit is toegespitst op uw bedrijfsvoering. Vaak zien wij dat wat ooit een handig Excel-werkboek was, in de loop der tijd een blok aan het been is geworden. Het systeem loopt vast, omdat het door toegenomen data, verwijzingen en formules traag, complex en foutgevoelig is geworden. Als macro-ontwikkelaar maken we macro’s en spreadsheets volledig gericht op uw organisatie. Wij ordenen en structureren de gegevens en inventariseren de wensen van gebruikers en de knelpunten, met als doel de performance weer optimaal te maken.

3 • Oplossen

De derde en laatste stap is het bieden van een maatwerkoplossing. Die kan variëren van snelle en simpele oplossingen met kant-en-klare tools tot een ingrijpende ontwikkeling van een pakket met maatwerk in macro’s. U krijgt uit het pakket wat uw bedrijf écht nodig heeft.

Excel-expert

Bij ons bent u aan het juiste adres voor een professionele Excel-expert. Onze expertise als Excel-specialist is gebaseerd op twee pijlers. In de eerste plaats is dit grondige kennis van alle details van het pakket. En in de tweede plaats is dit kennis van het gebruik ervan in de praktijk. Als intensief gebruiker van het pakket, weten wij welke problemen en frustraties er zijn.

Veiligheid van gegevens

Veiligheid is één van de zorgen die veel ondernemers hebben betreft de veiligheid van gegevens. Als Excel-specialist begrijpen we het belang van bedrijfsdata en weten we dat die te allen tijde veilig moet zijn. Niet alleen beschermd tegen kwaadwillende, maar vooral ook bestand tegen menselijke fouten op de werkvloer. Het mag nooit zo zijn dat een onbedoelde muisklik op de verkeerde plek of het verwijderen van een formule desastreuze gevolgen voor het hele bedrijf heeft. Als Excel-expert op het gebied van maatwerkapplicaties, zorgen we ervoor dat bedrijfsdata binnen Excel veilig blijft.

Diensten

Perika biedt Excel hulp met de ontwikkeling van rekenmodellen, maatwerk tools en de inrichting van de Excel-omgeving voor optimale performance.

Onze specialisten helpen u bij het ontwikkelen van complexe formules, het maken van draaitabellen en grafieken. Door de ontwikkeling van macro’s in VBA kan uw Excel werkboek net die extra boost krijgen die het nodig heeft.

Wij bouwen rekenmodellen voor elke zakelijke toepassing. Maatwerk oplossingen voor alle berekeningen en formules, met de mogelijkheid om variabelen handmatig te wijzigen.
Door jarenlang gebruik en uitbreiding van uw Excel rekenmodellen kunnen deze traag worden en ziet u door de formule-bomen het bos niet meer.

Perika zorgt voor een optimale Excel-performance, hoeveel formules er ook in gebruik zijn. Voorkom dat uw medewerkers continu in hun werk worden belemmerd door bijvoorbeeld herberekeningen bij iedere ingevoerde wijziging of toevoeging. Wij leveren gestructureerde gegevens, schone formules, voegen macro’s toe en beveiligen uw data.

Perika bouwt maatwerk tools in Microsoft Office Excel. Door het gebruik van macro’s, invulformulieren en het automatiseren van handelingen wordt Excel een softwarepakket dat op maat gesneden is voor uw bedrijf of organisatie. Het koppelen van Microsoft Excel aan andere Microsoft Office onderdelen zoals Access, Word, PowerPoint en Outlook zorgt voor nog meer flexibiliteit. Met maatwerktools kan Perika voor u processen automatiseren. Denk bijvoorbeeld aan het ontdubbelen van adressenbestanden in Excel, het maken van berekeningen, opstellen van rapportages of het samenvoegen van databestanden.

Binnen bedrijven is het vaak wenselijk dat meerdere gebruikers gelijktijdig kunnen werken in een programma of bestand. Hoewel Excel deze mogelijkheid in werkboeken niet kent, biedt Perika de mogelijkheid om verschillende gebruikers tegelijk in een werkboek te laten werken zonder dat er zich conflicten voordoen. De Excel-tool wordt hierbij gekoppeld aan een Microsoft Access database.

Problemen in de performance van Excel kunnen zich voordoen als er veel (gekoppelde) gegevens moeten worden berekend. Onze experts kunnen uw Excel-bestand evalueren om te bekijken welke verbeteringen voor u mogelijk zijn. Dit doen we onder andere door:

  • herstructureren van formules;
  • toevoegen van macro’s
  • herindeling van data

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende analyse van uw Excel-bestand. Wij beoordelen dan uw bestand en nemen contact met u op om onze aanbevelingen met u door te spreken. Optimale performance maakt Excel snel, overzichtelijk en prettig om mee te werken.

Portfolio

Het portfolio van Perika bestaat uit zowel Windows-, web- als Excel-applicaties.

De applicaties die we de afgelopen jaren specifiek voor Excel ontwikkelden, varieëren van oplossingen op het gebied van relatiebeheer, het geocoderen van adressenbestanden, maatwerk offerte generatoren, Excel-planningen, gepersonaliseerde bestellijsten, productieplanningen, mediaplanningen, management rapportages, HR-toolkits en beoordelingsformulieren.

Hieronder treft u het overzicht aan van enkele oplossingen die we door middel van Excel-maatwerkapplicaties hebben ontwikkeld voor onze klanten.

Sluitplan configurator

Probleem: CES wilde een tool in de markt zetten om gebruikers in staat te stellen sluitplannen voor grotere projecten te realiseren. Oplossing: De CES Sluitplan Configurator geeft gebruikers een tool om via een duidelijke en behulpzame tool een sluitplan te maken. Het sluitplan bevat alle mogelijke artikelen die voor de betreffende klant beschikbaar zijn inclusief…

Uitzend toolbox

Probleem: Voor een steeds groter wordende organisatie werd het samenwerken in verschillende Excel bestanden een probleem. Tevens ontstond behoefte aan een grotere mate van automatisering om de kennis en informatie die in de hoofden van planners zat te borgen in een applicatie Oplossing: In eerste instantie is een Excel applicatie ontwikkeld die is gekoppeld aan…

Project administratie

Probleem: Voor de administratie van de diverse projecten van Brug in de Zorg werden diverse losse Excel bestanden gebruikt. Het was erg lastig om door de bomen het bos nog te zien. Inkoopfacturen van ingehuurde trainers, verkoopfacturen aan klanten en betalingen waren erg moeilijk te volgen. Oplossing: Perika ontwikkelde een Excel Project administratie waarin de…

Payroll Tool

Probleem: Mutaties in de payroll bij zijn klanten kostten ADP veel tijd, omdat deze telefonisch of via e-mail werden doorgegeven. Oplossing: Perika ontwikkelde een Excel payroll tool waarin de klanten van ADP hun mutaties doorgeven. Aan het einde van iedere periode kan een export gemaakt worden uit de tool die ADP snel, efficiënt en foutloos…

Neem contact met ons op voor Excel-hulp

Wij bieden Excel-hulp bij het automatiseren van bedrijfsprocessen aan, zodat u en uw medewerkers sneller en efficiënter kunnen werken. Om onze applicatie zo optimaal mogelijk in te zetten, bieden we professionele hulp bij Excel. Laat u helpen door een Excel-specialist om de processen binnen uw bedrijf of organisatie te verbeteren en te versnellen. Neem contact met ons op via het contactformulier of bel naar 055–2340333, zodat we voor u een goede oplossing kunnen ontwikkelen.